This pages is about Swetugg Stockholm 2016. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Anders Abel

Kentor

Kväv legacy-koden

Ett tio år gammalt system med en grundläggande arkitektur från en avlägsen forntid (.NET 1.0? VB6?). Ny funktionalitet byggd genom åren med dåtidens bästa teknik. Toppa det med lite kosmetika för att få webb-gränssnittet att verka modernt, men i själva verket är applikationen rutten på insidan och på väg att rasa ihop vilken dag som helst. Det är tyvärr vardagen för många utvecklare.

Men det finns ett sätt att ta sig ut ur det utan att börja om från början med en nyskriven applikation (vem får budget för det?). Anders delar med sig av sina erfarenheter som strangling, som är en metod där en ny arkitektur är byggd i och runt om den existerande kodbasen. Till slut ersätter man helt den gamla ruttna koden med en blänkande ny och fin arkitektur.

Anders Abel

Anders Abel är chefskonsult på Kentor och jobbar med systemutveckling och systemarkitektur. Han började programmera som 9:åring, tycker fortfarande att det är lika roligt och vill fortfarande lära sig något nytt varje dag. Anders delar med sig av sina kunskaper på Stack Overflow, sin blogg Passion for Coding, genom föredrag på konferenser och user groups och är en DZone MVB.