This pages is about Swetugg Stockholm 2016. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Ingrid Domingues

inUse

Utveckla rätt lösning - en exposé

Innan man kodar lösningen finns alla möjligheter, massor av idéer och många viljor. När den är byggd inser man inte sällan att det behövs andra funktioner, att kunden tänkt sig nåt annat, att ramverket inte håller eller i värsta fall att det var fel lösning. En lösning till ett problem som inte fanns, en tjänst som inte engagerar användarna eller en affärsmodell som är dödsdömd. Visst blir det bättre med ett Agilt arbetssätt, men problemet är efterhängset...

Hur kan du som utvecklare hjälpa till att avslöja och förhindra detta? Effektkartläggning (Impact Mapping) är en teknik som pratas mycket om och som du kan använda dig av. Det finns fler lättviktiga tekniker som gör stor skillnad. Hur kan du använda dig av dem för att provocera fram bättre förutsättningar att bygga lösningar som gör skillnad i folks vardag?

Ingrid Domingues

Ingrid har jobbat med digitala lösningar som utvecklare, projektledare, interaktionsdesigner, informationsarkitekt och strateg. Genom åren har det blivit en mycket bred palett av lösningar och verksamheter exempelvis kärnkraft, biljettläsare, intranät och marknadsföring. För 13 år sedan grundade hon inUse tillsammans med några kollegor, det största UX-konsultbolaget i Skandinavien idag. Hon är hjärnan bakom Effektkartläggning och Effektstyrning och älskar att coacha andra att lyckas med det. Utvecklare kan göra stor skillnad genom att ställa krav på bättre underlag och genom att inspirera beställare och projektledare.