This pages is about Swetugg Stockholm 2016. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Mattias Karlsson

WCOM AB

Azure voodoo

Under den här presentationen kommer jag belysa Kudu, kanske den mest okända delen av Azure Web App och Mobile Services.

Med hjälp av denne underskattade komponent kommer jag gå igenom hur du kontinuerligt bygger, testar och publicerar kod i Azure, direkt ifrån ditt källkodshanteringssystem oavsett om den ligger på GitHub, Bitbucket, Visual Studio Online, m.fl.

Utöver detta även demonstrera avancerade flöden såsom synkroniserad och miljödriven publicering av multipla webbar/api:er till flera världsdelar ifrån en GitHub repository med hjälp av skript skrivna i C#.

Som grädde på moset kommer jag beskriva hur du kan få status återkoppling på dina Azure publiceringar till t.ex. Slack.

Målet med presentationen är att inspirera till mer kontrollerade och automatiska, men samtidigt mindre fel benägna publiceringar.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson jobbar på WCOM AB i Göteborg som senior konsult, arkitekt & utvecklare, specialiserad inom integration, databaser, infrastruktur och automatisering.

Utvecklat mjukvara sedan slutet av 80-talet, först på Commodore 128, men sanna kärleken kom med Amiga 500:an som uppgraderades till både 1200 och AmigaOne.

Professionellt jobbat med utveckling sedan slutet 90-talet med allt ifrån kompletta itlösningar till telekombolag till multiinternationella e-handelslösningar.

Personliga livsfilosofin är att automatisera och integrera så långt det bara går, men samtidigt är rimligt för varje projekts förutsättningar.