This pages is about Swetugg Stockholm 2016. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Robert Folkesson

Active Solution

Bygg appar för flera plattformar med Apache Cordova och Azure Mobile Apps

Apache Cordova gör det möjligt att utveckla appar i HTML5 och Javascript och sedan publicera dessa till både WIndows, iOS och Android. Ny finns det även stöd i Visual Studio för att utveckla Cordova-appar och Microsoft bidrar aktivt till open source-projektet.

Tillsammans med Azure Mobile Apps får du även en smidig och skalbar backend för dina appar utan någon startsträcka eller investering.

I den här session undersöker vi verktygsstödet för Cordova i Visual Studio 2015, integrationen med Azure Mobile Apps samt publicering till olika plattformar - baserat på erfarenheter från en aktuellt projekt.

Vi kikar även på olika klientramverk som kan användas tillsammans med Cordova, som Ionic, Onsen och Kendo UI.

Robert Folkesson

Robert Folkesson har sysslat med olika former av Internet-relaterad utveckling och distribuerade system i över femton år och arbetar idag som teknisk chef på Active Solution.

Robert FolkessonTidigare arbetade han som arkitekt i utvecklar- och plattformsgruppen inom Microsoft Sverige, där han bl.a. tidigt hjälpte kunder och partners att migrera och bygga nya Windows Azure-baserade tjänster.

Robert är en uppskattad och frekvent talare på utvecklarkonferenser som TechDays, Swetugg och DevSum. Du hittar hans blogg på www.robertfolkesson.se och kan följa honom på Twitter via: @rfolkes