This pages is about Swetugg Stockholm 2017. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Emil Cardell

Humble Creatures AB

Att växa med containrar. Hur jag blev beroende av mikrotjänster

Var med från början. Tillsammans planterar vi det första "container"-fröet. Med hjälp omsorg och microtjänster följer vi hur webbtjänster växer och frodas. När den växt sig tillräckligt stort tittar vi på olika strateger att dela upp våran monolit i mindre delar. När varje del ligger och kör i sin egen container är det dags att ta skala ut för att möta det ökade trycket. För att uppnå vårt mål att ta fram ett stort starkt "container"-träd som står emot naturens krafter.

I den här sessionen får du vara med utforska olika strategier och knep för varje fas en applikation går igenom. Vi kommer att fokusera på hur containrar hjälper till i varje steg och hur ett mikrotjänsttänk gör det lättare.

Emil Cardell

Emil är en holistisk utvecklare som älskar allt som omger utveckling. Allt från hantverket, processen, tekniken och miljöer till det kanske viktigaste av allt. Personerna bakom. Från första kod rad till att det ligger och kör i produktion. Från hobby projekt till några av Sveriges största webbsiter.

När du inte hittar honom framför en skärm eller med sina barn hittar du honom simmandes och springades i Sveriges natur. Emil egenkonsult och driver företaget Humble Creatures.