This pages is about Swetugg Stockholm 2017. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Jonas Gauffin

Headlight AB

Med fokus på kvalitet.

Har du någon gång fått ta över en äldre applikation, öppnat koden och tänkt "åååh nej"? Under den här sessionen kommer du att få veta mer om kodkvalitet från ett mer pragmatiskt perspektiv. Istället för att rabbla uppenbara saker som följ SOLID, DRY, SOC m.m. så kommer Jonas prata om saker som är lättare att applicera i projekt, även om man har restriktioner i form av tid, kunskap eller resurser.

Jonas kommer att gå igenom 10 olika saker som kan hjälpa er att ha rätt fokus på kvalitet. Genom att begränsa oss till just tio saker blir det lättare att sätta sakerna i rutin och därmed få ett kontinuerligt kvalitetstänk under utvecklingen.

Jonas Gauffin

Jonas har programmerat sedan barnsben och har arbetat som utvecklare sedan 1996 i en flera olika språk. Som hobby driver han några öppenkällkodsprojekt (http://github.com/jgauffin) och en felhanteringstjänst (http://onetrueerror.com).

De senaste fem åren har Jonas arbetat som konsult där han har hjälpt till att förbättra legacyapplikationer som har haft en ålder på mellan fem och 20 år. Under de här åren har Jonas försökt ta reda på vad som fungerar och inte fungerar när det gäller kodkvalitet och arkitektur.

I sitt nuvarande uppdrag är han lösningsarkitekt för ett nytt större verksamhetskritisk projekt där utvecklingsteamet består av fyra olika scrum team. Han har skapat arkitekturen och förvaltar arkitekturen som är byggd på bland annat CQRS och MicroServices (de har fem distinkta domäner och integrationer med 50 olika system).