This pages is about Swetugg Stockholm 2017. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Lena Wiberg

afa Försäkring

Mind mapping - sluta utforska planlöst, börja gå på skattjakt!

Alla är överens om att de gamla dinosaurierna steg-för-steg testfall och gigantiska kravdokument är utdöende och att utforskande tester är något vi måste börja ta på allvar. Tyvärr är det många som tror att det bara är att sätta vem som helst framför en dator/platta/telefon och börja testa men resultatet blir sällan bra eller effektivt.

Det finns en uppsjö metoder och tekniker och jag tänkte prata om min nya kärlek: Mind mapping! Hur kan man samla information, strukturera den på ett bra sätt och visualisera något som gör att du snabbt kan testa igenom något och vara (hyfsat) säker på att du täckt in allt (läs: det som är viktigt)?

Jag tänkte försöka ta er på en resa genom en av de största utmaningar jag mött som kvalitetssäkrare och hur en omöjlig uppgift blev en succé och dela med mig av tips och hinder jag mötte i det.

Lena Wiberg

Lena kom som nykläckt systemvetare in i IT-världen under de sista skälvande åren på 1900-talet. Hon jobbar idag med QA men kommer egentligen från programmerarsidan, vilket präglar mycket av hennes metoder och tillvägagångssätt. Frågar du henne vad hon jobbar med kommer hon kanske skruva lite på sig och grimasera, hon avskyr nämligen titeln "Testledare" och jobbar mest på att avveckla sig själv i teamen. Lena hatar att hitta "lätta" fel och jobbar större delen av sin tid med att få kvalitetstänkandet att prägla hela processen. Privat älskar hon allt som har med fantasy att göra! Böcker, filmer, konst och SPEL. Vem behöver ett matrum när man kan ha flipper- och arkadkall där?