This pages is about Swetugg Stockholm 2018. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Carl Schéle

Claremont AB

Episerver vs. Umbraco
Oscarssalen (2nd floor), Thursday 14:35 - 15:25

Finns det fördelar och nackdelar i Umbraco och EpiServer? Varför ska man välja ett som kostar flera hundra tusen kronor för en licens? Finns det nackdelar med att välja ett Open Source CMS? När bör man be kunden att välja EPiServer och när borde man avråda det? Det kommer bli en genomgång av de större skillnaderna på CMS:en och tips på vilket CMS som passar bäst i olika val av plattformer till nya hemsidan. Efter en snabbgenomgång av EPiServer och Umbraco gör vi en djupdykning under huven och tittar närmare, rent programmatiskt, på hur man kan implementera vissa funktioner så som sidtyper, sök, plugins mm. Efter vår genomgång har vi förhoppningsvis kommit närmare svaren på om ”gratis alltid är gott” eller ”man får det man betalar för”.

Carl Schéle

Carl har jobbat med webbutveckling sen millennieskiftet och med EPiServer och Umbraco sen 2010. Innan dess jobbade han som kock och för 30 kg sedan som tennistränare. Han är känd för att ha ett minikylskåp på sitt skrivbord och blir tokig om han ser kommentarer i koden. På senare tid har han jobbat som lärare på Nackademin och försökt lära ut grunderna i programmering. Vill du inleda en konversation, prata inte jobb för då somnar han.

På fritiden sjunker han ner framför en film eller serie i sin nybyggda hemmabio, kollar på Djurgården, lagar mat och dricker champagne som sig bör som gammal Östermalmare (kan äta 2kg kött men blir full på fyra öl).