This pages is about Swetugg Stockholm 2018. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Fredrik Normén

Squeed AB

Hoverfly, ett API simuleringsverktyg som gör livet lättare.
Ordenssalen (3rd floor), Thursday 15:40 - 16:30

Det kan både vara tidskrävande och frustrerande att arbeta mot t.ex REST APIer som ständigt går ner, eller bryta ut all externa beroenden i integrationstester med t.ex mockning.

Men hjälp av en service-virtualiserare så kan vi både vinna tid samt göra livet enklare för oss. Hoverfly är ett sådan virtualiserare. Under denna session kommer Fredrik prata om vad Hoverfly är och hur Hoverfly kan användas främst inom automatiseradetester.

​Han kommer även prata om hur hans team använder sig av Hoverfly.

Fredrik Normén

Fredrik Normén har arbetat inom branchen i över 20 år och är delägare och konsult på Squeed AB. Han har sedan 2005 varit Microsoft MVP och är Microsoft Insider. De senaste fem åren har Fredrik fokuserat mycket på ALM, DevOps och på Continuous Delivery. I framsta syfte av att minska på ledtider och skapa effektiva utvecklingsteam.

Han är enligt IDG en av top 20 bästa utvecklarna i Sverige. Fredrik är med och arrangerar SweNug i Göteborg (Sweden .Net User Group) och nForum, där han även förläser om allt möjligt inom systemutveckling, så som Contrinuous Delivery, ALM, Azure, Asp.net och ”clean code”.

​Utöver detta så har även Fredrik pratat på flertal konferenser, så som t.ex Microsoft TechDays.